Alle tools

Cultuursensitieve voorlichtingskoffer & zwangerschapskoffer

De ideale tool om aan de slag te gaan met diverse groepen rond thema’s zoals seksualiteit, vruchtbaarheid, maagdelijkheid, zwangerschap, bevalling.

Instrument

Wat?

De Cultuursensitieve voorlichtingskoffer anticonceptie zit vol met cultuursensitieve illustraties en tastbare anticonceptiemiddelen zoals de (nood)pil, een koperspiraal, een mannen- en vrouwencondoom, een pessarium... De bijhorende handleiding met draaiboek zet je op weg om een geslaagde voorlichtingssessie te organiseren.

De Cultuursensitieve zwangerschapschapskoffer zit vol met cultuursensitieve illustraties die de zwangerschap en bevalling volledig in beeld brengen. De materialen zoals de foetusmodellen, het glucosedrankje en het bekkenmodel maken de materie letterlijk tastbaar. De bijhorende handleiding zet je goed op weg om een geslaagde prenatale (groeps)sessie te organiseren.

De koffers zijn ideaal om aan de slag te gaan met diverse groepen rond thema’s zoals seksualiteit, vruchtbaarheid, gezinsplanning, maagdelijkheid, besnijdenis, zwangerschap, bevalling... De koffers bieden handvatten en ondersteuning om op gepaste wijze te kunnen antwoorden op vragen van deelnemers uit verschillende culturen.

Door wie?

De koffers werden ontwikkeld door het Expertisecentrum Volle Maan. Het centrum geeft vormingen aan (kwetsbare) ouders en biedt train-de-trainer sessies aan waarin professionals leren om zelf met de Cultuursensitieve koffers aan de slag te gaan.