Mijn held is een hulpverlener
Over zorg in een superdiverse wereld. Hoe als professional omgaan met de superdiverse samenleving? Mijn held is een hulpverlener biedt een inspirerend love & peace-model om vanuit een andere kijk anders te handelen bij interculturele contacten.
Wat?
Migratie is van alle tijden, maar de diversiteit van onze maatschappij kent vandaag een hoogtepunt. Die superdiversiteit roept bij veel mensen onzekerheid op, verwarring, angst en weerstand. Zowel in het dagelijkse contact als in de zorg rijst de vraag hoe we daarmee omgaan.
Hulpverleners hebben bij interculturele contacten nood aan een leidraad. In dit boek:
- leer je de talenten kennen waarover een hulpverlener moet beschikken (Lef Ootmoedigheid Verbeelding Erkenning),
- komen best practices aan bod (Praat vrijmoedig En-en denken en handelen Aanvaard anders zijn Creëer coöperatief Ervaar eigenwaarde),
- ontdek je de innerlijke leerweg die een hulpverlener kan volgen.
De praktische tools uit dit boek, samen met getuigenissen van helden in menselijkheid, dragen bij aan het vraagstuk van de huidige superdiversiteit.
Wanneer?
2016
Door wie?
Auteur Fanny Matheusen is transitiepedagoge. Ze begeleidt mensen en/in groepen bij het durven werken met verschil. Fanny is oprichter en bezieler van HUMMUS en practitioner, instructor en supervisor in de Deep Democracy Lewis-methode.