Alle tools

Refugee Skills Matter

Het project Refugee Skills Matter is een solidariteitsproject dat erkende vluchtelingen in België met een buitenlands diploma in de medische sector in contact brengt met Belgische professionals die in hetzelfde vakgebied actief zijn.

Instrument

Wat?

Het doel van dit project is om vluchtelingen in afwachting van de erkenning van hun diploma wegwijs maken binnen hun beroepsgroep in ons land via een collega met dezelfde expertise in België. Dit geeft hen een voorsprong als ze straks de arbeidsmarkt verkennen. Door hun buddy aan het werk te zien, krijgen vluchtelingen zo de kans om Nederlands en Frans in een professionele omgeving aan te leren en maken ze zich de manier van werken in ons land en binnen hun vakgebied snel eigen.

Dit realiseren we aan de hand van een buddy-netwerk van kandidaten en professionals actief binnen hetzelfde werkveld over het hele land. De tijdsinvestering voor professionals is in samenspraak en afhankelijk van de noden en beschikbaarheid van de deelnemers in kwestie. Dat varieert tussen enkele uurtjes per maand tot meerdere dagen per week.

Door wie?

Dokters van de Wereld