Alle tools

Seksueel en gendergerelateerd geweld bespreekbaar maken bij vluchtelingenvrouwen

Seksueel en gendergerelateerd geweld is geen makkelijk onderwerp om over te praten. In deze methodiekomschrijving lees je hoe je in vijf bijeenkomsten deze vormen van geweld bespreekbaar kunt maken en kennis over dit onderwerp kunt vergroten bij vrouwen met een vluchtelingenachtergrond.

Instrument

Wat?

In 2021 en 2022 heeft Pharos in samenwerking met VOAW onderzocht welke kennis en opvattingen de deelnemende vrouwen en (zorg)professionals hadden en hebben over SGBV, het hulpaanbod en de methodiek. En hoe de methodiek hun denken en handelen heeft beïnvloed. 

Seksueel en gendergerelateerd geweld is geen makkelijk onderwerp om over te praten. Voice of all Women (VOAW) ontwikkelde in Rotterdam – Rijnmond een interessante methodiek. Samen met VOAW heeft Pharos de methodiek vastgelegd. In deze methodiekomschrijving lees je hoe je in vijf bijeenkomsten deze vormen van geweld bespreekbaar kunt maken en kennis over dit onderwerp bij vrouwen met een vluchtelingenachtergrond kunt vergroten.

De methodiekomschrijving is bedoeld voor organisaties, individuele professionals en/of vrijwilligers die het onderwerp bij vrouwen met een vluchtelingenachtergrond bespreekbaar willen maken. Zo hopen VOAW en Pharos ook vrouwen buiten Rotterdam te kunnen ondersteunen.

Wanneer?

2022

Door wie?

Pharos

Voica of all Women