Upgrade: Innovatieve manieren om kandidaten te selecteren

Wil je meer mensen bereiken voor je vacatures? En wil je graag dat mensen aan de slag blijven? Dan heb je vast al nagedacht over diversiteit en inclusie. Hands-on Inclusion staat je graag bij met Upgrade!

Sessies

Datum Tijd Organisatie Adres
09:00 - 16:30 Hands-on Inclusion Sainctelettesquare 13-15, 1000 Brussel

Programma

Wist je dat het Boston Symphony Orchestra al in 1952 blinde audities invoerde? De kandidaten speelden achter een scherm, zodat de jury niet kon zien of het om een man of een vrouw ging. De bedoeling was dat vooroordeel ten nadele van vrouwen minder kans kreeg. Maar het heeft niet onmiddellijk gewerkt. Op deze upgrade verneem je waarom. 

Veel discriminatie gebeurt onbewust en is moeilijk om aan te pakken. We gaan op deze dag in op doeltreffende acties om discriminatie te vermijden in jouw aanwervingsproces. Deze acties behoren tot het design van elke inclusieve organisatie. In de brochure van LEVL wordt een tipje van de sluier opgelicht. We werken er samen een aantal uit voor jouw organisatie.

Wat heb je nodig?

  • Breng je laptop mee, of geef ons een seintje als we er voor jou eentje moeten voorzien. We gaan er doorheen de dag op werken.
  • Heb je in jouw organisatie al een aanzet voor een actieplan? Breng het ook mee voor een upgrade.

Hands-on Inclusion biedt dit najaar ook nog twee andere Upgrades. Bekijk zeker hun website!

Praktisch

Startdatum: 30 sep 2022 | 09:00 - 16:30 Duur: 1 dag Opleider: Hands-on Inclusion Gratis
Doelgroep: Je bent leidinggevende, HR-medewerker, beleidsmedewerker of bestuurder in een onderneming. Je kan met twee personen van je organisatie deelnemen.