Alle tools

Gezond eten in diverse eetculturen

De etnische diversiteit in Vlaanderen zorgt voor een brede waaier aan eetculturen. Het voedingscentrum NICE focust in dit artikel op de groeiende groep consumenten van Marokkaanse en Turkse herkomst.

Publicatie

Wat?

Het voedingscentrum NICE beschrijft in dit artikel Turkse en Marokkaanse eetgewoonten. Het schetst de invloed van religie en licht ook de begrippen Haram, Halal en  Ramadan toe. Hiertoe dook NICE in de literatuur en maar consulteerde ook diëtisten met een allochtone achtergrond. Deze experten ter zake reiken tips en tricks aan uit de eerste hand.

Wanneer?

2020

Door wie?

Inge Coene, voedingsdeskundige NICE, i.s.m. de diëtisten Büsra Caylar, Suveyda Atay, Sevim Bekir en Marjolein Tratsaert.

Het voedingsinformatiecentrum NICE geeft sinds 1992 wetenschappelijk onderbouwde informatie over de voedings- en gezondheidsaspecten van de producten van onze land- en tuinbouw en visserij, i.s.m. diverse experten.