Alle tools

Op stage? Iedereen gelijke kansen!

In enkele korte modules van 15 minuten krijg jij als docent of stagebegeleider handvatten hoe je discriminatie bespreekbaar kunt maken in een individueel gesprek met een student of in de groep.

Opleiding

Wat?

De Anne Frank Stichting ontwikkelde in samenwerking met de Stichting School & Veiligheid enkele korte modules dat handvaten aanreikt hoe je als docent of stagebegeleider discriminatie bespreekbaar kunt maken in een individueel gesprek of in de groep. 

In de eerste module vertellen studenten en docenten in drie fragmenten over discriminatie voorafgaand en tijdens stage en wat dat voor hen betekent.
De Anne Frank Stichting geeft je een stappenplan met handvatten voor een gesprek dat je met een student kunt voeren. Ook laten ze je zien welke copingstrategieƫn er zijn en welke strategie zinvol lijkt. Zo kun je er voor de student zijn en hem helpen op een passende manier te reageren.

In een tweede module leer je als (mbo-)docent hoe je in de groep met jouw studenten in gesprek kunt gaan over discriminatie. Aan de hand van echte verhalen ontdek je meer over je eigen houding hierin en hoe je die kunt vertalen in een verbindend gesprek met je studenten.

Wanneer?

2022

Door wie? 

Anne Frank Stichting

Stichting School & Veiligheid