Alle tools

#KIESMIJ

Iedere vorm van discriminatie of uitsluiting tijdens een mbo stage of leerwerkplek is onacceptabel. De initiatiefnemers hebben de handen ineen geslagen om hiermee aan de slag te gaan en een bijdrage te leveren aan gelijke kansen op de stageplek. Ieder vanuit zijn of haar eigen kracht en perspectief, maar onder één noemer: #KIESMIJ.
 

Website

Wat?

Een campagne tegen stagediscriminatie en vóór gelijke behandeling. Met als doel om stagediscriminatie bespreekbaar te maken en te voorkomen. Dit platform is daar de basis van en biedt voor alle betrokkenen (studenten, scholen en de leerbedrijven) handvatten om stagediscriminatie bespreekbaar te maken.

Vanuit verschillende organisaties zijn er veel initiatieven ontwikkeld om stagediscriminatie bespreekbaar te maken. Daarvoor is nu één duidelijk overzicht gecreëerd op één plek, waar je alle informatie kunt vinden: zoals adviezen, trainingen, videomateriaal, spelvormen, achtergrondinformatie, rapporten.

Alles met één doel: stagediscriminatie tegen gaan en gelijke behandeling bevorderen!

De campagne is gericht op studenten, scholen én leerbedrijven. Deze drie verschillende perspectieven zijn dan ook alle drie vertegenwoordigd in het concept, maar hebben één overkoepelende vorm zodat de drie werelden dichter bij elkaar komen; in woord en beeld, maar ook op deze campagne website. Om daarmee de afstand tussen de verschillende doelgroepen te verkleinen en zo aan te zetten tot dialoog tussen die doelgroepen.

Wanneer?

2022

Door wie? 

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

MBO Raad

JOB MBO

College voor Rechten van de Mens

Stichting School & Veiligheid

MKB Nederland

VNO NCW

CNV 

FNV