Alle tools

Racisme: Stop de pijn

Een boek voor iedereen die de pijn van racisme wil stoppen: kinderen die er zelf mee te maken krijgen én kinderen die een bondgenoot willen zijn. Je kunt dit boek op je eentje lezen, samen met een vriendin of vriend of samen met een volwassene.

Publicatie

Wat?

Wat is racisme precies? Wat kan ik eraan doen? Hoe reageer ik als iemand zich racistisch gedraagt tegen mij, of als ik racisme zie gebeuren? Waarom voel ik me zo vreemd als ik er het slachtoffer van ben? Ikrame Kastit (Uit De Marge vzw) en Naima Charkaoui schreven dit boek voor iedereen die de pijn van racisme wil stoppen: kinderen die er zelf mee te maken krijgen én kinderen die een bondgenoot willen zijn. Het leert je hoe racisme eruit kan zien, dat racisme kwetsuren veroorzaakt, en hoe je ermee omgaat. Je kan het in je eentje lezen, met een vriendin of vriend of samen met een volwassene – een ouder of opvoeder, een leerkracht, een leider of leidster in de jeugdvereniging. Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Naast het boek, werd ook extra materiaal ontwikkeld. Zo heeft het boek verschillende invulpagina’s, als aanknopingspunten voor verder gesprek. Je vindt ook nuttige links, zoals waar je psychische hulp kan krijgen.

Wanneer?

2022

Door wie?

Ikrame Kastit & Naima Charkaoui