Alle nieuws

Nieuwe collega bij Trefpunt Odi: Hayat El Khattabi

September 2024

Het team Diversiteit en Inclusie van VIVO, dat achter Trefpunt Odi zit, kreeg deze zomer versterking van een nieuw, enthousiast gezicht: Hayat El Khattabi. In een kort interview vertelt ze meer over haar drijfveren en inzichten.

Afbeelding
een foto van nieuwe collega Hayat El Khattabi

Als je een superkracht kon kiezen die je helpt in je werk bij Trefpunt Odi, welke zou dat zijn en waarom?

Elke taal ter wereld vloeiend kunnen spreken en verstaan. Binnen het team diversiteit en inclusie is het natuurlijk enorm belangrijk om mensen met verschillende achtergronden en culturen te begrijpen, maar ook om met hen in gesprek te gaan. Op die manier zou ik dus sneller en effectiever bruggen kunnen bouwen tussen verschillende gemeenschappen om ervoor te zorgen dat iedereen zich gehoord en begrepen voelt.

Als je één historische figuur mocht interviewen voor onze website, wie zou dat zijn en welke vraag zou je stellen?

Ik zou graag Malcolm X interviewen. Hij was een krachtige stem voor de rechten van Afro-Amerikanen en moslims in de VS. Ik zou hem vragen wat hij nu anders zou doen in de huidige wereldcontext om inclusiviteit en gelijkheid te bevorderen.

Als je onze website in drie woorden moest beschrijven, welke zouden dat zijn?

Toegankelijk, ondersteunend en verbindend.

Wat sprak je het meest aan toen je voor het eerst met Trefpunt Odi in aanraking kwam?

De tools die werden aangeboden op de website vind ik enorm handig. Op die manier biedt de website concrete manieren aan om bepaalde uitdagingen aan te pakken en beter te begrijpen.

Het doel van Trefpunt Odi is informeren en inspireren. Welke rol zou Trefpunt Odi nog kunnen spelen en op welke manier?

Het kan interessant zijn om wat meer interactieve elementen toe te voegen aan de website om meer in te kunnen spelen op de noden van de lezers. Denk hierbij aan een poll om te vragen wat de lezers nog missen van informatie of over welke onderwerpen zij meer te weten willen komen. Of laat experten en lezers ook zelf bijdragen schrijven over onderwerpen die hen interesseren.